Om sidene

Buf.no er designet og kodet av Øyvind Olsholt. Det skal imidlertid ikke underslås at det underveis har vært uvurderlig hjelp og støtte å få på de norske IT-gruppene på Usenet. Vi anbefaler flere å benytte seg av den erfaring og kunnskap som åpent deles gjennom dette mediet!

Mange bruker idag støtteapplikasjoner som Dreamweaver for å bygge opp og vedlikeholde en hjemmeside. På buf.no er det imidlertid ikke brukt andre verktøy enn det glimrende tekstediteringsprogrammet TextPad. Dette gjør at vi har full kontroll med koden, og det blir dermed langt enklere å få sidene til å validere med de internasjonalt vedtatte standarder fra World Wide Web Consortium.

Sidene er skrevet i markup-språket XHTML 1.1, og det er lagt opp til utstrakt bruk av CSS til design. Vi har altså bestrebet oss på lage en såkalt semantisk web; det vil si at alle designløsninger (farvevalg, skriftformatering, bokselementer osv.) adskilles totalt fra selve den logiske (semantiske) strukturen på dokumentene. Dette bidrar til at sidene blir langt lettere å vedlikeholde, men også, ikke minst, til at sidene rangeres høyere hos internasjonale søkemotorer som Google, Yahoo m.fl.

Når det gjelder bilder og illustrasjoner, har disse svært varierende opphav. Det vi har mest av er kanskje egne fotografier, tegninger og innscannede bilder. Men vi har også lånt endel bilder fra bildearkivene Clipart.com og Morguefile.com, og vi har laget småversjoner/pekere av bilder som ligger på andre nettsteder. Dersom det er spørsmål ved vår bruk av enkelte bilder, nøl ikke med å ta kontakt.

Det er med glede vi kan konstatere at det som begynte som et webeksperiment på slutten av 1990-tallet nå har vokst til å bli Norges største, og igrunnen eneste, dedikerte nettsted for filosofi med barn.